Øreklinikken Helsevej i Stenløse

Ting der skal tages i betragtning inden du får høreapparat

Hvad skal du tænke over, inden du får høreapparat? Nedenfor finder du en liste med syv faktorer, du skal overveje. Alt andet lige skal dit høreapparat passe godt sammen med dit specifikke høretab, det skal sidde behageligt og kunne indstilles, enten manuelt af dig eller automatisk. Læs det følgende om faktorerne igennem og gør notater om dine prioriteter, så du kan drøfte dem med din hørespecialist.

Karakteristika ved høretabet
Karakteren og sværhedsgraden af dit høretab spiller en stor rolle i beslutningen om, hvilke høreapparater du i sidste ende får anbefalet. Din hørespecialist kan hjælpe dig med at forstå netop dit høretabs karakteristika og forklare, hvilke modeller der ville passe bedst til dig og dine behov.

Livsstil
Se på dit liv, dit arbejde og dine fritidsaktiviteter. Hvad er mest påvirket af dit høretab? Er der noget, dit høretab forhindrer dig i at gøre? Definer dine behov og prioriter dem. Dit arbejde kan også være en faktor. Hvis du arbejder udendørs eller rejser meget og er bekymret for, om apparaterne kan holde til det, var det måske en idé at overveje et reserveapparat.

Teknologi
Lydkvaliteten er måske det vigtigste at overveje. Når alt kommer til alt er det årsagen til, at du overvejer at anskaffe et høreapparat. Det er ikke alle teknologiske fremskridt, som er en fordel for alle typer høretab. Selv grundlæggende høreapparater kan give en passende lydkvalitet. Tal med din hørespecialist - han eller hun vil hjælpe dig med at afgøre, hvor avanceret dit apparat behøver at være på basis af flere forskellige ting.

Håndtering
De mindste høreapparater er de mest diskrete, men de er...små. Hvis du ikke ser så godt eller ikke er helt så fingernem, som du var engang, kan størrelsen være vigtig. Alternativt er der nogle af de nye apparater, som indstilles automatisk eller via fjernbetjening. Hørespecialisten vil hjælpe dig med at træffe det rette valg.

Udseende
Høreapparater findes i mange forskellige størrelser, lige fra helt små i-øret-modeller til dem, som sidder bag øret. Mange går meget op i udseendet, og man bør huske, at andre er langt mindre opmærksomme på høreapparatet, end man selv er. De fleste høreapparater er meget diskrete. Husk, at frisuren også kan spille en rolle.

Fysiologi
Fysiologiske faktorer kan også påvirke dit valg af høreapparat. Formen og størrelsen på det ydre øre og øregangen gør det vanskeligt for visse mennesker at gå med bestemte typer. Hvis din øregang for eksempel er meget smal, vil et apparat, som sidder inde i øregangen, måske ikke være noget for dig. Din hørespecialist vil hjælpe dig med at afgøre, hvilke høreapparater der kan være passende for dig.