Øreklinikken Helsevej i Stenløse

Valg af høreapparat

Sværhedsgraden og karakteren af dit høretab er ikke det eneste, der bør bestemme dit valg af høreapparat. Når du skal vælge høreapparat, er der flere ting, du skal tage stilling til.

Dit arbejdsliv, dine fritidsinteresser, din personlighed og dit udseende bør spille en ligeså afgørende rolle for, hvilket apparat du vælger.

Har du en meget aktiv hverdag, hvor du bevæger dig i flere forskellige lydmiljøer, bør du vælge et høreapparat, der giver dig mulighed for at færdes ubesværet både på jobbet og i din fritid - både derhjemme og ude.

Der er stor forskel på, det lydmiljø, der omgiver dig på arbejdspladsen, de lyde du møder på jagtmarkerne søndag morgen, i svømmehallen torsdag formiddag eller omgivet af familie og venner ved middagsbordet lørdag aften.

I dag findes der heldigvis et hav af høreapparater, der er så avancerede, at du ikke behøver at gå på kompromis med din livsstil og skrue ned for dine ambitioner, selvom du har et høretab. De seneste år er der sket en stor udvikling inden for høreapparater. Ikke mindst takket være den digitale teknologi.

Her kan du læse vores råd til, hvad du bør tage stilling til, før du vælger høreapparat:

Dit høretab
Karakteren og sværhedsgraden af dit høretab spiller en stor rolle i beslutningen om, hvilke høreapparater, vi vil anbefale dig at vælge. I Stenløse Hørecenter kan vi hjælpe dig med at forstå kendetegnene ved dit høretab og forklare dig, hvilke modeller, der passer bedst til dig og dine behov.

Din livsstil
Se på dit liv, dit arbejde og dine fritidsaktiviteter. Hvad er mest påvirket af dit høretab? Er der noget, dit høretab forhindrer dig i at gøre? Definer dine behov og prioriter dem. Hvis du arbejder udendørs eller rejser meget, bør du vælge et høreapparat, der kan holde til det og ikke begrænser dig.

Teknologi
Lydkvaliteten er måske det allervigtigste at gøre sig overvejelser om. Når alt kommer til alt, er det årsagen til, at du overvejer at anskaffe et høreapparat. Det er ikke alle teknologiske fremskridt, som er en fordel for samtlige typer af høretab. Selv enkle høreapparater kan give en passende lydkvalitet. I Stenløse Hørecenter kan vi hjælpe dig med at afgøre, hvor avanceret dit apparat behøver at være.

Størrelse
De mindste høreapparater er de mest diskrete. Men nogle bruger oplever også, at de er for små. Ser du ikke så godt, eller er du ikke helt så fingernem, som du var engang, kan de meget små modeller være problematiske at håndtere. Er det imidlertid meget vigtigt for dig, at apparatet er lille og diskret, bør du vælge et af de nyeste apparater, som ikke kræver manuel betjening, men indstilles automatisk eller via fjernbetjening.

Udseende
Høreapparater findes i mange forskellige størrelser. Lige fra helt små i-øret-modeller til dem, som sidder bag øret. Nogle går meget op i udseendet, men du bør huske, at andre er langt mindre opmærksomme på høreapparatet, end du selv er. De fleste høreapparater er meget diskrete. Husk, at din frisure og din hårfarve også kan have betydning for dit valg.

Din fysiologi
Formen og størrelsen på dit ydre øre og din øregang kan gøre det vanskeligt at bruge bestemte typer af høreapparater. Er din øregang for eksempel meget smal, vil et apparat, som sidder inde i øregangen, måske ikke være noget for dig.